Треньорът на Черноморец Димитър Димитров-Херо изригна срещу ЦСКА заради трансфера на Абел Анисе преди няколко дни. Както е известно, Анисе премине по-доста скандален начин на "Армията".

"Обиден съм от действията на тяхното ръководство. Показаха мафиотски и подмолен начин на работа. Имам голямо желание да бъда спокоен и уравновесен, но как да не избухна, когато моят отбор е жертва на такъв пладнешки обир. Тяхното е чиста проба кражба".

"Аз съм сигурен, че има техни привърженици, които изпитват неудобство от подобни методи на действие. Познавам такива хора, честни, които помежду си коментират, че това, което прави любимият им клуб, е излагация и срамота", заяви Херо пред "Тема Спорт".

"Викнали са футболиста два месеца по-рано, надули са му главата с три-четири пъти по-голяма заплата и са му замъглили съзнанието. Казали са на мениджърите-посредници, че ако го отмъкнат по втория начин, ще получат еди-каква си цифра награда".

"И разни юристи започват да търсят вратички. Това е ЦСКА с тези ръководители. Аз как мога да вярвам, че през пролетта тези хора ще играят феърплей, че няма да използват допинг, че няма да хващат съдии".

Черноморец и ЦСКА ще се срещнат още във втория кръг на пролетния дял. "Във всеки случай няма да им спрем водата, както те направиха с нас на "Армията" миналия полусезон. Ние на такова селско ниво няма да паднем, гарантирам им го. Добри хора сме, може и масажистки да им осигурим след мача. Ще бъдем над нивото им", каза още Херо.

Треньорът добави, че Черноморец чака пари от ЦСКА заради победата над Левски и равенството с Лудогорец.

"Да чакаме тези пари от тях е като да чакаме от умрял писмо. Дуци Симонович не намери доблест да вдигне телефона и да обясни ситуацията, въпреки че нещата не зависят само от него. К**венска постъпка беше това", завърши Херо.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase